Fethiye'de Huzur Bulmak İçin 5 Öneri - Zehravillas
Fethiye'de Huzur Bulmak İçin 5 Öneri
27.11.2023 19:00:00
0 Görüntüleme

Fethiye'de Huzur Bulmak İçin 5 Öneri

Haftalardır süren tüm gerginliklerin içinde birkaç dakikalığına da olsa sıyrılmaya ne dersiniz? Gelin siziz Türkiye’nin en güzel köşelerinden birine götüreyim;

Hazırsanız; Fethiye ‘de Huzuru bulmanızı sağlayacak güzel geçirmenin 5 sırrını veriyorum.

Buralar Fethiye ‘de en sevdiğim yerler; kimi dağların içinde bir otel, kimi ormanda yürüyüp deniz kenarına indiğim an binlerce defa şükrettiğim bir kumsal, kimi sabah peynirini ve balını yediğim keçileri, arıları ile harmanlana bir çiftlik, kimi arabayla ilerlerken kendimden geçtiğim bir yol, kimi buralara kalabalıklaşmasın diye paylaşmadığım bir aile Dairesi, kimi hangi köşesinde fotoğrafı çektireceğimi şaşırdığım domates tarlaları, kimi yakamozlu gecelerde mehtaba karşı denize girdiğim koy.

Ben de konforun ve doğal güzelliklerin buluştuğu favori adreslerimden birkaç deneyimimi sizinle bu yazımda paylaşacağım.

 

Fethiye Tekne Turu

1. Fethiye‘nin Güzelliklerini Tekne Turu ile Keşfedin 

Fethiye, gezip dolaşılacak ve keşfedilecek en güzel tatil beldelerinden birisidir. Geçmişe şahitlik eden antik yapılar, yamaç paraşütü, Kelebekler Vadisi ve tekne turu ile turistlerin vazgeçilmez tatil rotalarından.

Fethiye’de sakin ve berrak deniziyle bilinen ve plajıyla ünlü olan ölüdeniz, masmavi rengi suyuyla da adeta ziyaretçileri alıp farklı diyarlara sürüklüyor. Dağlar arasında, harika manzarası ve tertemiz havasıyla dinlendiren ve huzur veren bu yerde, rüya gibi bir tatil yapabilirsiniz. Konaklama açısından geniş bir yelpazeye sahiptir. Bu bölgede yeme-içme anlamında da çok fazla çeşitlilik bulunmaktadır.

Fethiye ve çevresinde romantik balayı otelleri, resort oteller, butik otellerinden mütevazi aile işletmeleri, bungalovlar glampingler olan birbirinden keyifli konaklama çeşitlerine sahiptir. Ayrıca, kiralık villa ve apart opsiyonlarının da bol olduğu bir yer. Her bölgesinde, müthiş deniz manzaralı, jakuzili, sonsuzluk havuzlu çok güzel villalar var. Özellikle arkadaş grubuyla veya ailece birlikte geziyorsanız, yani birden fazla odaya ihtiyacınız varsa villa veya apart tutmak hem daha az maliyetli, hem de daha keyifli olabilir. Ayrıca balayı çiftlere özel süslemeler yapılmaktadır. Fethiye de bulunan ve gezilmesi gereken noktalardan bir kaçı...

Kordon spor ve piknik yapan, köpek gezdirenlerden olta takımıyla balık tutmaya giden ve Fethiyelilerin ortak yaşam ve nefes alma alanlarından keyifli bir nokta… Hava sıcak olduğu zamanlar sakin gün batımından itibaren hareketleniyor.  Eğer ağır bir yemek sonrası bir yürüyüş veya huzurlu bir günbatımı ihtiyacınız olursa soluğu burada alabilirsiniz.

Kelebekler Vadisi, yüksek dağlar arasında ve birçok türden kelebek türüne ev sahipliği yapmış ve bu güzelliği ancak tekne turu ile keşfedeceğiniz özel bir koydur.

Kabak Koyu, Fethiye’nin Faralya Köyü’nde son mahalle olarak anılır. Yuka, Zeytin ağacı, Palmiye, Asma, Çam, Zakkum, Hurma ve begonvillerle örülü Egenin Akdeniz’in kavuştuğu yerdedir.

Gemile Koyu, Sular altında kalmış tarihi kalıntıları bulunduran bu koyda dalış yaparak bu eşsiz eserleri yakından görebilme şansını bulacaksınız.

Tersane Adası, Bizans zamanında denizciler tarafından kış limanı, Osmanlılar döneminde de tersane olarak kullanılan adada tarihi bulguları görmek mümkündür.

Akvaryum Koyu, durgun suyu ile tekne turu yapanların vazgeçilmez rotalarından biridir. Koyun orta bölümünde bulunan batık bir deniz feneri bulgularına rastlanır. Burada yüzen farklı cins balıkları izlemek ayrı bir keyif verir.

Göcek: Göcek özellikle tekne turu yapacakların öncelikli tercihidir. Hem kiralık villalar hem de güzel otellerin olduğu bir yer harika bir marinası olan uğrak yerlerden biridir.

 

2. Zehra Kuleli Koyu (Fethiye’ye Türkiye bir İlk olan Kadınlar Plajı)

Fethiye Merkeze 6 km mesafede karagözler tarafında Oyuktepe Yarımadası’nda yer alan Kuleli Koyu, Fethiye’de görülmesi gereken diğer doğa harikası yemyeşil ve deniziyle huzuru hatırlatan plajlardan biridir. Buraya merkezden kalkan toplu taşıma araçlarıyla veya özel aracınızla ulaşabileceğiniz gibi, Fethiye limanından kalkan teknelerle de kolaylıkla ulaşabilirsiniz.  Stresten uzaklaşmak isteyenler için bulunmayacak bir fırsattır.

 

3. Fethiye Likya Yolu Yürüyüşü En Güzel Deniz'e Sıfır Yürüyüş Rotası

Gözlerinizi hafifçe kapatın ve mavinin en berrak tonlarıyla yeşilin iç içe girdiği bir yol hayal edin…

Şimdi gözlerinizi yavaşça açın ve tarihin günümüze açılan kapısı Likya Yolu’nu keşfe çıkın…

Türkiye’nin ilk uzun mesafe ve denize paralel olan doğa yürüyüşü rotasıdır.

Araç trafiğine tamamen kapalı olan bu cennet rota, sadece sırt çantalı gezginleri ve bazı bölgelerde bisikletini sırtında taşımaktan zevk alan profesyonel dağ bisikletçilerini ağırlıyorlar ve inanıyoruz ki hayatınızdaki en özel hatıralardan biri olarak hayatınızda kalacaktır.

 

4. Gizemli Kayaköy Rotası

Fethiye merkeze 10 kilometre uzaklıktadır. Eğer aracınız yok ise dert değil, Fethiye belediyesine ait otobüsler Kayaköy’e gidiyor onları tercih edebilirsiniz.5 bin yıllık bir geçmişe sahip olan ve antik Likya uygarlığının bulguları üzerine bir tepeye inşa edilmiş bir köydür… Telmessos Antik Kent deki Fethiye Amintas Kaya Mezarları dağın yamacında yüksek noktalar da yer alıyor. Yunanlar, Tanrıların yüksek dağlarda olduğuna inanırlarmış bu nedenle o dönemde yaşayan statüdeki kişiler kendileri için yüksek dağlarda anıt mezarları inşa ettirmişler.   Öyle bir inşa düşünün ki hiçbir ev diğerinin ışığını kesmiyor, manzarasını kapamıyor… Kayaköy’ün yamaç kısmında Rumlar, ova alanlarında da Türkler yaşamışlardır. Bu yüzden tarih boyunca farklı medeniyetleri ağırladığı için gezilmesi gereken 4. duraklardan biridir.

 

5. Ovacık Bölgesinde Bulunan Babadağ Rotası

Fethiye'nin Ölüdeniz bölgesine gidip de yamaç paraşütü yapmadan dönülmez. Babadağ’ın eteklerine çıkıp Ölüdeniz’in muhteşem manzarasına karşı kuş gibi süzülmek ve o anları resimlemek kim istemez… Paraşüt konusunda hiç deneyimi olmayanlar bile profesyonel hocalar eşliğinde yamaç paraşütü heyecanını yaşayabiliyor. Konu paraşüt fiyatlarına geldiğinde biraz pahalı olabiliyor. Paraşütle atlarken fotoğraf veya video çektirmek istediğinizde de fiyatlar bir tık daha yukarı çıkıyor ama bu muhteşem deneyimi ölümsüzleştirmek isteyeceksiniz.

Türkçe
Social Media
Favorilerim
    WhatsApp Destek!
    WHATSAPP
    ARA
    Müşteri Temsilcileri
    REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
    ₺ 0 x 7 Gece₺ 0
    • Konaklama Süresi0 Gece
    • Konaklama Tutarı-
    • Elektrik Ücreti-
    • Temizlik Ücreti-
    • Ön Ödeme₺ 0
    • Girişte Yapılacak₺ 0
    • Toplam₺ 0
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış