Fethiye Üzümlü Köyü: Doğanın İçinde Huzur Dolu Bir Mola
Fethiye Üzümlü Köyü: Doğanın İçinde Huzur Dolu Bir Mola
17.06.2024 12:25:00
0 Görüntüleme

Fethiye Üzümlü Köyü: Doğanın İçinde Huzur Dolu Bir Mola

Tatil yapmak için birçok yerde seçenekler bulunmaktadır, ama Fethiye Üzümlü Köyü, benzersiz bir atmosferde tatil yapmanın başka bir ayrıcalığıdır. Eğer siz ait kiralık villada tatil yapıyorsanız, doğanın içinde huzur dolu bir mola geçirmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Fethiye Üzümlü Köyü, Muğla iline bağlı bir köy olup, tarihi ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine unutulmaz anılar yaşatmaktadır.

Üzümlü Köyü, Türkiye'nin en popüler turistik destinasyonlarından biri olan Fethiye'de bulunmaktadır. Köyde bulunan kiralık villalar, modern konforun yanı sıra geleneksel Türk mimarisinin özelliklerini de taşımaktadır. Doğa ile iç içe huzur dolu bir tatil için Üzümlü Köyü ideal bir seçenektir. Güneşin altında dinlenmek, masmavi denizlerde yüzmek ve taze doğal ürünlerle beslenmek isteyenler için Yeşil üzümlü Köyü tam bir cennet. Burada geçireceğiniz tatil boyunca doğanın tadını çıkaracak, kendinizi yenilenmiş hissedeceksiniz.

 

Üzümlü Köyü’ne Nasıl Gidilir?

Üzümlü Köyü, Fethiye ilçesine bağlı bir köydür ve kent merkezinden otobüs ve dolmuşlarla ulaşılabilir. Özellikle Kalkan'a çok yakın olan bu köye ulaşmak istiyorsanız, taksi de tercih edebilirsiniz. Araçla seyahat etmek isterseniz, Fethiye-Antalya yolunu takip ederek Üzümlü Köyü'ne gitmek için yol ayrımından dönmeniz gerekmektedir.

 

Üzümlü Köyü’nde Gezilecek Yerler

Patara Plajı

Patara Plajı, üzümlü Köyü'nde gerçekleştireceğiniz tatili unutulmaz kılacak. Bu önemli plajda deniz keyfini çıkarın ve kumu oldukça incedir. Patara Plajı'nın muhteşem görkemi ve güzelliği sizi büyüleyecek. Sıcak kumların üzerinde yürürken, sadece plajda şahane manzarayı izlemek için bile değer. Eşsiz deniz manzarasıyla dolu Patara Plajı, sakin bir atmosfere sahip ve dinlendirici bir tatil geçirmek için ideal bir mekan. Bu plajda gün batımını izlemek ise ayrı bir keyif. Hem doğanın güzellikleriyle iç içe olacağınız hem de denizin serin sularında yüzme imkanına sahip olacağınız Patara Plajı sizi bekliyor.

 

Kaputaş Plajı

Kaputaş Plajı, kanyon ağzı olarak nitelendirilir ve 187 basamaktan oluşan merdivenlerle plaja inilmektedir. Plajın en dikkat çeken özelliği ise suyun soğuk olmasıdır. Bu durum, vadideden gelen suyun denize dökülmesiyle gerçekleşmektedir. Yaz aylarında sıcaktan bunalanlar için ideal olan Kaputaş Plajı'nda suyun keyfini çıkarmak mümkündür. Plajın temiz ve berrak suyu, ziyaretçilerine eşsiz bir deniz keyfi sunmaktadır. Turkuaz renkli suyu ve beyaz kumlarıyla Kaputaş Plajı, Akdeniz'in en güzel plajlarından biri olarak kabul edilmektedir.

 

Xanthos Antik Kenti

Xanthos Antik Kenti, Likya'nın en önemli kentlerinden biridir. Xanthos, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer almaktadır ve birçok tarihi kalıntıya ev sahipliği yapmaktadır. Kentin en önemli yapıları arasında Harpy's Tepesi, Nereidler Anıtı ve Aslanlı Mezar bulunmaktadır. Xanthos Antik Kenti, Likya döneminden kalma heykeller ve yazıtlar ile ziyaretçilere tarihi bir yolculuk sunmaktadır. Yapılan kazılar sayesinde antik döneme ait birçok eser gün yüzüne çıkarılmış ve antik kentin geçmişi hakkında daha fazla bilgi edinilmiştir. Tarihi ve kültürel açıdan önemli bir yer olan Xanthos Antik Kenti, turistlerin ilgisini çekmeyi başarmaktadır.

 

Antiphellos Antik Kenti

Antiphellos Antik Kenti, Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan antik bir kenttir. Antiphellos, Likya uygarlığına ait bir yerleşim yeri olarak bilinir. Kent, denize hakim bir konumda kurulmuştur ve antik dönemde önemli bir liman kenti olarak hizmet vermiştir. Antiphellos Antik Kenti'nde pek çok tarihi kalıntı ve yapı bulunmaktadır, bu nedenle bölge arkeologlar ve tarih meraklıları tarafından sıkça ziyaret edilmektedir. Kentin kalıntıları arasında tiyatro, agora, nekropol ve Hermes Tapınağı gibi önemli eserler bulunmaktadır.

 

Letoon Antik Kenti

Letoon Antik Kenti, Antik Çağ'da önemli bir dini merkez olarak kullanılan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan bir arkeolojik alan. Letoon, Likya bölgesinde bulunur ve Likya'nın üç önemli şehri olanXanthos,Patarave Letoon'un kutsal alanlarının bir parçasıdır. Bu antik kentte yer alandevasatiyatro, tapınaklar, anıt mezarlar ve dini yapılar, ziyaretçilere geçmişe bir yolculuk yapma fırsatı sunar. Letoon Antik Kenti'nin tarihi, M.Ö. 4. yüzyıla kadar uzanmaktadır ve Likya kültürü hakkında önemli ipuçları sunmaktadır.

 

Üzümlü Köyü'nde Nerede Kalınır?

Zehra Villas'ın sunduğu yeşil üzümlü kiralık villa ile en uygun fiyatlarla huzurlu bir tatil geçirebilirsiniz. Size en uygun seçeneği seçmek için bize ulaşın ve size yardımcı olalım. Zehra Villas'ın konforlu ve şık villalarında unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Doğanın içinde huzur dolu bir tatil için burada kalabilirsiniz. Tatiliniz boyunca ihtiyacınız olan her konuda size yardımcı olmak ve destek olmak için bizimle iletişime geçin

Türkçe
Social Media
Favorilerim
    WhatsApp Destek!
    WHATSAPP
    ARA
    Müşteri Temsilcileri
    REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
    ₺ 0 x 7 Gece₺ 0
    • Konaklama Süresi0 Gece
    • Konaklama Tutarı-
    • Elektrik Ücreti-
    • Temizlik Ücreti-
    • Ön Ödeme₺ 0
    • Girişte Yapılacak₺ 0
    • Toplam₺ 0
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış