Kaş Kalkan Gezilecek Yerler ve Kalkan Gezi Rehberi - Zehra Villas
Kaş Kalkan Gezilecek Yerler ve Kalkan Gezi Rehberi
9.11.2023 12:55:00
0 Görüntüleme

Kaş Kalkan Gezilecek Yerler ve Kalkan Gezi Rehberi

Tatil için tercih edilen destinasyonlar arasında yer alan Kalkan kaş, Türkiye'nin güney sahilinde bulunan eşsiz güzellikteki kasabalarıyla dikkat çekiyor. Özellikle yaz aylarında turistlerin akın ettiği bu bölge, tarihi ve doğal güzellikleriyle adeta büyülüyor. Kaş ve Kalkan gezilecek yerler listesi ise oldukça uzun. Kaş'ın tarihi simgeleri ve antik kentleri, Kalkan'ın ise turkuaz renkli denizi ve sakin plajlarıyla herkesi cezbediyor.


Kalkan nerede diye soruyorsanız merak edenler için ise bu kasabanın Antalya'nın batısında yer aldığını söyleyebiliriz. Burada hem denizin tadını çıkarabilir hem de tarihi mekanları ziyaret edebilirsiniz. Kalkan'da gezilecek yerler arasında Likya Yolu, Patara Plajı, Kaputaş Plajı ve Kekova gibi görülmesi gereken birçok nokta bulunuyor.


Kaş ise tarihi yapıları, renkli sokakları ve lezzetli yemekleriyle ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunuyor. Kaş Kalkan gezilecek yerler rehberi sayesinde, bölgede mutlaka görülmesi gereken noktaları keşfedebilir ve unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Eğer siz de Kaş ve Kalkan'ı ziyaret etmeyi düşünüyorsanız, bu rehber tam da aradığınız bilgileri içeriyor.

 

Kalkan'a Ne Zaman Gitmeliyim?

Antalya'nın muhteşem plajlarıyla ünlü olan Kalkan, yaz aylarında tatil yapmak için tercih edilen bir yerdir. Kalkan'ın Akdeniz iklimine sahip olması sayesinde her mevsim ziyaret edilmeye uygun bir yer olduğunu söylemek mümkün. Kış aylarında ılık ve yağışlı olan Kalkan, yaz aylarında ise oldukça sıcak bir hava ile turistleri karşılar. Deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak isteyenler için Kalkan, Kaş, Antalya bölgesinde bulunan birçok doğal güzelliklere ev sahipliği yapmaktadır. Dolayısıyla, Kalkan'a gitmek isteyenler için en uygun zamanı, kendi tatil tercihlerine göre belirlemek en doğrusu olacaktır. Kalkan'ın kiralık villa seçenekleri de bu güzel tatil beldesini ziyaret etmek isteyenler için oldukça cazip bir seçenek olarak yer alıyor. 

 

Kalkan Mağaraları

Mavi Mağara kaş kalkan

Mavi Mağara

Mavi mağara, Antalya Kalkan bölgesinde bulunan Kaputaş plajı'nın yakınlarında yer alan, kristal mavi sularıyla ünlü bir mağaradır. Denizin kenarında bulunan mağara, Kaş'a 18 km, Kalkan'a ise 6 km mesafededir. Mağaranın içine sadece yüzerek veya küçük tekneyle girilebilmektedir. Kristal berraklığında suyu ve kendine özgü doğal güzellikleriyle Mavi mağara, bölgede popüler bir turistik destinasyondur. Kaputaş plajı gibi diğer çekici plajlara da yakın olan bu mağara, bölgeye gelen turistlerin mutlaka ziyaret etmek istediği bir doğal harikadır.

 

Güvercinlik Deniz Mağarası

Antalya'nın Kalkan ilçesine sadece 2 km mesafede yer alan Güvercinlik Deniz Mağarası, turistik ve tarihi öneme sahiptir. Mağaranın bulunduğu İnce Burun'un arkasında yer alan bu mağaraya oldukça kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Mağara, vahşi güvercinlerin yuvası olarak bilinir ve içerisinde küçük bir yeraltı deresi bulunmaktadır. Bu dere mağara içerisinden akarak denize dökülmektedir. Eğer Antalya'nın Kalkan ilçesine seyahat ediyorsanız, Güvercinlik Deniz Mağarası'nı ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Kalkan Plajları 

 

Patara Plajı

Antalya'nın Kalkan bölgesinde bulunan Patara Plajı, Patara Antik kenti'ne yakın konumu ile ünlüdür. Bu bölgede 12 kilometre uzunluğunda ve ince kumlarla kaplı plajları olan Patara, Antalya'nın en geniş plajlarından biridir. Patara Plajı aynı zamanda sürekli rüzgarlı olması nedeniyle rüzgar sörfü için de ideal bir mekandır. Plajın bulunduğu bölgede ayrıca tarihi kalıntılar da bulunmaktadır. Antik kent ile doğanın eşsiz güzelliği bir araya gelerek ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunmaktadır.

 

Kaş kalkan kaputaj plajı

Kaputaş Plajı

Kalkan'ın Antalya ilinde bulunan Kaputaş Plajı, muhteşem bir turkuaz rengi ve oldukça serin suya sahiptir. Yeraltından gelen su, kumların arasından süzülerek Akdeniz'e ulaşır ve plaj, kanyon ağzında bulunmaktadır. 187 adet basamak inerek bu sahile ulaşmak gerekiyor. Kaputaş Plajı, güzellik ve eşsiz manzarasıyla bilinen bir yer olarak da biliniyor. Naturel güzelliklere sahip olması ve temiz suya sahip plajları ile Kalkan bölgesinde gidilir yer olarak da biliniyor. Kaputaş Plajı, temiz ve berrak suları, incecik kumu ve etkileyici manzarasıyla ziyaretçilerini kendine hayran bırakmaktadır. Bu plaj, Tatilcilerin tercih ettiği bölgelerden biridir.

Halk Plajı

Kalkan Antalya'da yer alan Kalkan Plajı, şehir merkezinde bulunan Kalkan Halk Plajı ile birlikte popüler yerler arasındadır. Kalkan Plajı çakıl plajı olup, fazla kum bulunmamaktadır. Buna rağmen plaj, berrak ve turkuaz renkli denize sahiptir. Denizin dalgalandığı durumlarda bile çakıl olmasından dolayı berraklığını korur. Ayrıca deniz altında kaynayan ve dağlardan gelen soğuk suları taşıyan özelliklere sahiptir. Kalkan Plajı, sakin ve temiz bir ortam sunmasıyla ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Kalkan Antalya'da tatil yapmayı planlayanlar için güzel bir deneyim sunan plaj, doğal güzelliğiyle ziyaretçilerine huzurlu bir ortam sunmaktadır. 

 

Kalkan'ın Doğal Güzellikleri

Gömbe Yaylası

Antalya'nın Kalkan ilçesine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Gömbe Yaylası, deniz seviyesinden 1200 metre yüksekte bulunan bir yayladır. Doğa ile iç içe bir tatil geçirmek isteyenler için oldukça uygun bir seçenektir. Kalkan'da konaklama tercihleri arasında bu yaylanın da oldukça uygun bir seçenek olduğu düşünülebilir. Gömbe Yaylası'nın mistik atmosferi ve temiz havası, ziyaretçilere huzurlu bir kaçış imkanı sunmaktadır. Eşsiz manzarası ve doğal güzellikleriyle Gömbe Yaylası, Antalya'nın görülmesi gereken yerlerinden biridir. Ayrıca yayla, yürüyüş ve trekking severler için de ideal bir rota sunmaktadır.

Fırnaz Koyu

Fırnaz Koyu, Kalkan Antalya'nın 13 kilometre doğusunda bulunan bir koydur. Bu benzersiz koy, Kalkan arasında yer almaktadır. Fırnaz Koyu, eşsiz güzellikteki kumsalı ve turkuaz rengiyle göz alıcı denizi ile dikkat çekmektedir. Tatilcilerin ihtiyacı olan huzur, sakinlik ve deniz keyfini bulabilecekleri bir yerdir. Koy, tekne turlarına katılarak ulaşım sağlanabilir ve bu sayede koyun eşsiz manzarasının keyfini çıkarmak mümkün olmaktadır. Bu güzel koyun yanı sıra, çevresindeki diğer gereken yerler de ziyaret edilebilecek noktalardır. Fırnaz Koyu, bir tatil geçirmek isteyenler için harika bir seçenektir.

 

İlginizi Çekebilir:Muğla Selimiye Muhteşem Tatil Deneyimlerinin Adresi

 
Türkçe
Social Media
Favorilerim
    WhatsApp Destek!
    WHATSAPP
    ARA
    Müşteri Temsilcileri
    REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
    ₺ 0 x 7 Gece₺ 0
    • Konaklama Süresi0 Gece
    • Konaklama Tutarı-
    • Elektrik Ücreti-
    • Temizlik Ücreti-
    • Ön Ödeme₺ 0
    • Girişte Yapılacak₺ 0
    • Toplam₺ 0
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış