Plajların Cenneti Ölüdeniz - Ölüdeniz Plajları | Zehravillas
Plajların Cenneti Ölüdeniz - Ölüdeniz Plajları
25.01.2024 13:50:00
0 Görüntüleme

Plajların Cenneti Ölüdeniz - Ölüdeniz Plajları

Ölüdeniz, Likyalılar tarafından "Işık ve Güneş Diyarı" olarak adlandırılmıştır ve günümüzde yaz turizmi ve aktiviteli tatil arayan ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Fethiye şehir merkezinden sadece 15 dakika uzaklıkta olan Ölüdeniz'e Mayıs-Ekim ayları arasında kolaylıkla ulaşabilirsiniz. 2006 yılında Dünyanın En Güzel Kumsalı seçilen Ölüdeniz plajı, dünyanın en çok fotoğrafı çekilen plajlarından biridir. Ölüdeniz, doğal güzellikleri ve eşsiz manzarasıyla ziyaretçileri her zaman etkilemektedir. Gelip Ölüdeniz'de neler yapıldığını ve nerede yapıldığını keşfedelim!

 

1) Ölüdeniz Tabiat Parkı

 Kumburnu Plajı

Listemize hep fotoğraflarda karşımıza çıkan Ölüdeniz deyince hafızamızda yer edinmiş olan görüntünün sahibi olan Kumburnu plajıyla başlayalım. Bu plaj,  Ölüdeniz Tabiat Parkı sınırları içerinde yer almakta olup bembeyaz kumlu plajı, mavinin ve yeşilin birleştiği sığ denizi ve manzarasıyla dünyanın en ünlü plajları arasında yer edinmiştir. Tropik sahilleri anımsatan plaj, rüzgâra karşı temkinlidir.

2) Belcekız Plajı

Fethiye'den Ölüdeniz'e yolculuk yaklaşık 14km sürüyor ve çamlarla kaplı bu yolun sonunda turkuaz deniziyle ünlü Belcekız Plajı sizi karşılayacak. Koy içinde yürüdüğünüzde, masalsı güzellikteki Ölüdeniz'i göreceksiniz. Mavinin ve yeşilin buluştuğu bu doğal güzellikte huzur bulacaksınız... En keyifli tarafı ise, dalgasız denizde yüzerken gökyüzünde süzülen yamaç paraşütlerinin büyüsünü yaşamak olacak. Belki gülümseyerek izlediğiniz yamaç paraşütleri, cesaretinizle karşı konulmaz bir isteğe dönüşebilir ve artık siz de gökyüzünden Ölüdeniz'i izliyor olacaksınız...

 

3) Kelebekler Vadisi

Babadağ, dünya üzerinde korunması gereken 100 dağdan biri olup, Faralya Köyü sınırları içinde bulunmaktadır. 1995 yılında 1. derece doğal sit alanı ilan edilmiş ve herhangi bir betonarme yapıya karşı koruma altına alınmıştır. Kelebekler Vadisi, adını ve ününü yuvası olduğu endemik türdeki yaklaşık 80 farklı kelebek türünden almaktadır. Nadir bulunan Kaplan kelebeği, sadece Kelebekler Vadisi'nde koloni halinde yaşamaktadır. Vadiyi çevreleyen 350 metre yüksekliğindeki sarp kayalıklar, vadiye ulaşımı engellemektedir. Bu nedenle ulaşım deniz yolu aracılığıyla sağlanmaktadır. Vadinin 300 metre uzunluğundaki plajı çakıl taşlarıyla kaplı olup, deniz hızla derinleşmektedir. Berrak denizi ve denizin dibindeki kayalıklar sayesinde Kelebekler Vadisi, dalışa oldukça elverişli bir bölgedir ve dalgıçlar burada akvaryumda gibi hissedebilirler.

 

4) Kabak Koyu

Kabak Koyu koruma altına alınmış koylardan olup derin bir vadi olarak düşünebilirsiniz. Son yıllarda popülerliğini özgürce çadır kurularak, kamp yapılabilmesiyle elde etmiştir. Maceraperest bir tatil deneyimi arayışındaysanız bu koyda kendinizi el değmemiş doğayla iç içe hissedebilirsiniz. Kabak koyunda her yere yürüyerek ulaşabileceğiniz ve bölgenin engebeli yapısından ötürü yanınıza rahatlıkla kullanacağınız trekking ayakkabısı ve böcek ısırmalarına karşı losyon almayı ihmal etmeyin.

Aladere Şelalesi=Kabak Vadisi’nden yaklaşık 60 dk bir yürüyüşün sonunda şelaleye ulaşabilirsiniz. Şelalenin döküldüğü yerde etrafı kayalıklarla örülü üç adet doğal gölette yüzebilirsiniz.

Mavi Mağara (Soğuk Su Mağarası)=Sizlere keşfetme hazzını yaşatacak olan mavilik ve gizemli ıssızlığı fark ettiğiniz anda içine yüzerek girme duygusuna kapılmaktasınız. Bir diğer hazzı ise mağara içerisindeki suyun soğuk etkisi ve mağaranın sıcak manzarasının uyumuyla yaşayabilmektesiniz. Mağara tek girişe sahiptir ve çıkışı bulunmamakta olsa da içerisi küçük bir teknenin girebileceği genişliktedir.

 Ayrıca mağaranın kendisine ait küçük bir kıyısı bulunmakta ve burada çadır kurabilirsiniz ( hatırlatma su ve wc bulunmamaktadır kısa sürelik çadır kurabilirsiniz). Bölgede yer alan tek hücreli deniz yosunları sayesinde su berrak mavi renktedir. Dalış yapmaya özellikle tüplü dalış yaparak hem eğlenceli hem de ilginç bir deneyim yaşayabilirsiniz.

 

5) Kayaköy Nam-ı Diğer Hayalet Köy

Burası eski bir Rum köyü, yeni bir ticaret kenti olma özelliği taşımaktadır. Nüfus mübadelesiyle Yunanistan’a geri gönderilen Rumların evleri, taş duvarları, sokakları, avluları koruma altına alınmış olup zamana meydan okuyan kentin güzelliğine kapılacaksınız.

Af Kule Manastırı=Kayaköy’e yaklaşık 3 km mesafede yer almaktadır rivayete göre Hz. İsa bu manastırda saklanmıştır dik yamaçlı ve patika yoldan ulaşılan manastır fotoğraf tutkunlarına panoramik çekimler sunmaktadır.

 

6) Hisarönü; Ölüdeniz ’in Ev Sahibi Olan Tatil Kasabası

Hisarönü kasabası, Fethiye ve Kayaköy gibi yerlerin birleştiği bir konumda bulunarak Fethiye ve Ölüdeniz arasındaki merkezi bir konumda yer almaktadır. Fethiye merkezinden çam ağaçlarıyla kaplı dağları aşarak 15-20 dakikalık kısa bir sürüş mesafesiyle ulaşabilirsiniz. Hisarönü, Ölüdeniz'e olan yakınlığı nedeniyle cazip konaklama seçenekleri sunmaktadır. Ölüdeniz'e sadece 4 km mesafede bulunan Hisarönü'ne araçla 10 dakikada veya yürüyerek 60 dakikada ulaşabilirsiniz. Ölüdeniz'de yapılan inşaat çalışmaları doğal alan sınırlamaları nedeniyle oldukça kısıtlıdır. Bu nedenle, genellikle Ölüdeniz'de konaklama imkânları kamp alanlarıyla sınırlıdır. Tatil beldesi olarak gelişen Hisarönü ve komşusu Ovacık Mahallesi, Ölüdeniz'e alternatif konaklama imkânları sunarak turizme destek olmaktadır.Hisarönü’nde konaklama seçeneklerinden biri, Fethiye’den daha yüksekte bulunduğu için daha az nemli ve daha serin bir havaya sahip olmasıdır. Ayrıca bu bölgede rahatlıkla alışveriş yapabilir, eğlence mekânlarını tercih edebilir, yerel dükkânlarda alışveriş yapabilir, dünya mutfağından lezzetleri tadabilirsiniz.

Tatil kasabasında, tatil tercihinize uygun birçok konaklama seçeneği bulunmaktadır. Eğer konforlu bir konaklama ve iyi hizmetler arıyorsanız, her şey dâhil otel veya pansiyon seçenekleri sizin için uygun olabilir. Ayrıca, ailenizle rahat ve lüks bir tatil deneyimi yaşamak istiyorsanız, havuzlu villa seçeneklerini değerlendirebileceğiniz birçok firma bulunmaktadır.

Bölgede güvenilir firmalar içerisinde yer alan Zehra Grup; Zehra Hotel, Zehra Tatil Köyü, Zehra Rezidans Apart ve Zehra Villas olarak birçok konaklama tesisi imkânı sunmaktadır. Zehra Hotel ve Zehra Tatil Köyü muhafazakâr, alkolsüz her şey dâhil konseptinde hizmet sunan iki farklı İslami tatil anlayışındaki otelgrubudur.

Zehra Rezidans Apart; sadece konaklama, kahvaltı dahil konaklama ve yarım pansiyon dahil konaklama olarak üç farklı alternatif sunmaktadır. Apart konaklaması olarak temiz ve güvenilir daire kiralaması olarak hizmet sunmaktadır. Apart konaklamalarının avantajı; ev konforunda çevreyi rahatlıkta gezmenize olanak sağlamasıdır. Zehra Villas; 150 adet villa kiralama seçeneğini sunmaktadır. Villaları İslami tatil hassasiyeti olan bireylere uygun dizayn edilmiş korunaklı ve lüks villalardır (Muhafazakâr Villa). Geniş aile ya da arkadaş gruplarının kiralayabileceği yakın mesafeli ve geniş villaları da yer almaktadır. Villa kiralamasının sunduğu hizmetler; konaklama, klima/ elektrik/ su, beyaz eşya/ elektronik aletler, ihtiyaç halinde 7/24 danışmanlık hizmeti, havuz hizmeti gibi sıralayabiliriz. Zehra Villas aracılığıyla yarım pansiyon yemek hizmeti dâhil villa kiralayarak sevdiklerinize tatilinizde daha fazla zaman ayırabilirsiniz.

Ölüdeniz gibi dünyaca ünlü yerli ve yabancı turistlerin tatillerinde tercih ettiği bölgede İslami tatil anlayışını benimseyen firmanın kendisine ait İslami tatil anlayışa uygun muhafazakâr bay ve bayanların tercih edebileceği plaj imkânında sunması bölgede tanımlanan farkındalıktır.

 

Fethiye Ölüdeniz’e Tatilinizi Unutulmaz Kılacak Aktiviteler

-      Likya Yolu’nda Tarihe Yürüyüş Yapabilirsiniz!

-      Yamaç Paraşütüyle Manzaranın Ve Adrenalin Tadını Çıkartabilirsiniz!

-      Tekne Turuyla Mavi Yolculuk Yapabilirsiniz!

-      Dalış Yaparak Su Dünyasını Keşfedebilirsiniz!

Türkçe
Social Media
Favorilerim
    WhatsApp Destek!
    WHATSAPP
    ARA
    Müşteri Temsilcileri
    REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
    ₺ 0 x 7 Gece₺ 0
    • Konaklama Süresi0 Gece
    • Konaklama Tutarı-
    • Elektrik Ücreti-
    • Temizlik Ücreti-
    • Ön Ödeme₺ 0
    • Girişte Yapılacak₺ 0
    • Toplam₺ 0
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış