Tatilde Yapılacak En İyi Aktiviteler - Zehra Villas
Tatilde Yapılacak En İyi Aktiviteler
4.09.2023 15:55:00
0 Görüntüleme

Tatilde Yapılacak En İyi Aktiviteler

Öncelikle sizlere tam bir kıyı kasabası olan Fethiye'den bahsetmek isteriz. Harika berrak bir suda yüzüp sıcacık kumlarında tüm dertlerinizi unutacağınız çok sayıda plajlar ve koylar mevcuttur. Üstelik hepsi de doğa güzelliği olsun temizliği olsun eşsizlerdir. Kış tatili aktivitesi için Fethiye’de yapılacaklarda vardır. Bu yaz tatili aktiviteleri ve kış tatili aktiviteleri için uzun bir tatil planlamanız gerekmektedir. Eğer uzun bir tatil planlamadıysanız sizin için hazırladığımız mutlaka görmeniz gereken koyların, plajların ve kış tatili aktivitelerinin listesine mutlaka bakmalısınız.

Bu plajların başında Kuleli Plajı gelmektedir, çok güzel bir konuma sahip olan, bu plajda her yaşa uygun yaz tatili aktiviteleri ve tabi ki herkese göre birbirinden eğlenceli su sporları mevcut. Size birkaç örnek vermek gerekirse,  Zehra KuleliPlajında yüzme, kano gibi bir sürü su sporları ve diğer eğlenceli aktivitelerini yapmanıza olanak sağlamaktadır. Zehra Kuleli Plajı Muhafazakâr kesimlere hitap etmektedir. Zehra Kuleli Plajındaki Restaruant alkolsüz ve hela konsept bir yerdir. Gitmek isterseniz Zehra Kuleli Beach nerededir?  Daha detaylı bilgi almak isterseniz www.zehragrup.com sitesini ziyaret ederek plajın hem de konaklama tesisleri hakkında daha detaylı bilgiler öğrenebilirsiniz ve isterseniz rezervasyon yaptırabileceğinizi söylemek isteriz.

Merkezde olan ve ikinci bir plajı ise Fethiye Merkez'de bulunan Çalış plajdır, içeride şemsiye ve şezlong kiralayabiliyorsunuz. Plaj boyunca birçok restoran ve kamp alanına sahiptir ve sizleri beklemektedir. Çadır hayatı seviyorum derseniz benim için tatil aktivitesi doğa ile bütünleşmek diyorsanız mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir yerdir. Ayrıca bu plajın günbatımı da muhteşemdir.

3. Plajı ise Kumburnu diye isim verilmiş olan karşı kıyıya kadar uzanan denizden kısmen ayrı olan ve bir göl gibi gözüken Ölüdeniz Lagününün suları havuz gibi sakin ve temizdir. Kumburnu'nun sonunda bulunan Ölüdeniz Tabiat Parkı Plajı'nın lagünede norma denizde kıyısı vardır. Tabiat Parkı içerisinde, koruma altında olan bu alana girişler ücretlidir. Bu plajda duş, şezlong, kafe, su sporu gibi yaz tatili aktiviteleri imkânı vardır.

 

Fethiye’nin 4. bahsedilmesi gereken plajı ise Ölüdenizin kıyısında yer alan Belcekız Plajıdır. Bu plaj  ücretsiz ve halka açık bir yerdir. Şemsiye ve şezlonglarınızı yanınızda getirerek denizin keyfini çıkartabilirsiniz. Fakat diyelim ki şemsiye ve şezlong getirmeyi unuttunuz ya da almadınız hiç merak etmeyin bu plajda kiralayabileceğiniz yerlerde vardır. Yaklaşık olarak üç kilometre uzunluğundaki bu Belcekız plajı, gün içerisinde genellikle kalabalık olabiliyor dolasıyla sabah saatlerinde gitmeyi tercih etmeniz daha iyi olacaktır.

Fethiye’deki plajları ve koylar dışında Yaz tatiili aktivitesi ve Kış tatili aktivitelerinden bahsetmeden olmaz, Birazda bunlardan bahsedelim. Sizler için aşağıda sıralayalım. 

 

Yaz Tatili Aktiviteleri

Fethiye rafting

Rafting

Adrenalin benim yaşam biçimim diyorsanız Fethiye’deki tatil aktivitenizi Dalaman Nehri'nde rafting yapmadan tatile Fethiye gittim demeyin. Suyun buz gibi olan, azgın sularındaki vadileri aşabileceğiniz rafting turlarını için deneyim sahibi olmanıza gerek yok cesaretiniz olması yeterli ama mutlaka deneyimli bir rehber ile irtibata geçmeniz ve ekipmanlarınızın yeterli olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Rafting turları düzenleyen firmalar bu konuda sizin için gerekli olan desteği sağladıklarından size çok büyük sorumluluklar düşmeyeceğini söyleyebiliriz.

Extrem sporları denince akla gelenlerden olan rafting, yüksek hızla akan sularda ve adı "raft" olan botlarla yapılmaktadır. Arkadaşlarınızla ve ailenizle gidebileceğiniz heyecanı ve macerayı doyasıya yaşayacağınız yaz tatili aktivitesini Dalaman Kanyonundaki etkileyici manzarasında kendinizi suyun akışına bırakmanızı tavsiye ediyoruz. Dik inişlerde adrenalini içinizde hissedeceksiniz ve hayatınızın en unutulmaz  yaz tatili aktivitesinden bir tanesine imza atabilmenize olanak sağlarsınız.

Yamaç Paraşütü fethiye

Yamaç Paraşütü

Fethiye'de adrenaline doruklarda yaşayacağınız diğer bir diğer yaz tatili aktivitesinden bahsedersek bunun adı  yamaç paraşütüdür. Kendinizi Babadağ'ın zirvesinden Ölüdeniz'in gökyüzü ile denizin uyumlu maviliğinde süzülmeye başlayacaksınız. Bu eşsiz yaz tatili aktivitesiyle Fethiye'nin tüm güzelliğini kuşbakışı izleyebilme fırsatınız olacak, özgürlüğün tadını iliklerinizde hissedeceksiniz. Profesyonel uçuş pilotlarının deneyimleriyle bir kuş gibi gökyüzünde uçuyormuşçasına hayatınıza tamamen başka bir dünyadan bakabilme deneyimi yaşarken, korkularınızı da yenebilirsiniz.

 

Fethiye Kış Tatilinde Yapılacak Aktiviteler

 

ATV Safari Turu

Fethiye denilince akla kış tatilinde yapılacak aktivitelerde gelir. Bunlardan bir kaç tanesinden bahsedelim. Bunların başında ATV Safari Turu gelir. Kayaköy’ü Kış mevsimdeki manzarasını keşfedin. Tarihi yapısıyla insanı büyüleyen Kayakköy, kış mevsimde ziyaretçilere manzarasıyla çok farklı bir huzur katıyor . ATV turuna katılarak harika kış tatili aktivitesi yapmış olacaksınız hem de Kayaköy’ü tekrar tekrar keşfedeceksiniz. Tur programında hem doğa güzelli hem de tarihi yerin kokusunu farklı bir adrenalin deneyimi yaşayacaksınız.

 

at binme

At Binme

Rahatlaya bileceğiniz  kış tatili aktivitesinden diğer bir seçenekte hiç kuşkusuz Ata binme deneyimidir. Gün içerisinde sadece birkaç saatinizi ayırarak keyifli anılar biriktirebilirsiniz. Harika hayvanlardan birisi olan Atların üstündeyken farklı bir yolculuk deneyimini hem de heyecanı aynı anda yaşayacaksınız. Bu kış tatili aktivitesi hem yetişkinlere hem de çocuklara uygun olduğunda söylemeden edemeyeceğim. Yani ailecek bir kış tatili aktivesi için uygun ve güzel seçeneklerden bir tanesi diyebiliriz.

 

Jeep Safari

Son olarak size Fethiye kış tatili ve yaz tatili aktivitelerinden en güzel olanlardan birini söylemeden edemeyeceğiz. Kış mevsiminde ya da yaz mevsiminde buraya geldiğinizde kesinlikle Jeep Safari turlarına katılmanızı kesinlikle öneriyoruz. Fethiye’nin en güzel doğal güzelliklerinde gerçekleşen bu aktivite gün boyu eğlencenin neredeyse hiç bitmeyecek gibi sınırları zorladığınız bir deneyim olacaktır. Kışın deneyimlediğinizde Doğanın güzellikleri içinde huzur ve Jeep üzerinde gitmenin eğlencesini yaşarken, yazında siz yolda giderken köylülerle su savaşı yapmanın heyecan dolu adrenalini yaşayacaksınız. Kısacası aile olarak da katılabileceğiniz ve güzel bir keşif ve aynı zamanda eğlence gezisi olacaktır. Peki Fethiye’de nerde Kalınır? Sorusunu duyar gibiyim bundan da bahsedelim.

Muğla Fethiye ilçesinin ve ülkemizin en önemli turizm bölgelerinden bir tanesidir.  Bu nedenle de bu bölgede harika turistik konaklama yerleri mevcuttur. Yazın ful kapasite açık olan oteller, kamp alanları ve Villalar bir taraftan da muhafazakâr kesim içinde helal konsept   konaklama yerleri mevcuttur. Kışın da büyük oranda açık olarak ve her kesimden ziyaretçiye uygun faaliyetlerin olduğu bir yerdir. Ağırlık olarak lüks oteller, bungalov evler, apart daireler, irili ufaklı pansiyonlar ve Villalar yer almaktadır. Ancak benim önerimi sorarsanız Muhafazakâr Villaları tercih edin diyebilirim. Kışında açık olan yazında açık olan bu muhafazakâr Villalar helal konsept olup sizin ve ailenizin size ait sadece sizin girebileceğiniz ve sizi siz ve ailenizden başka kimsenin göremeyeceği mütevazı rahat sakin bir tatil geçirmenizi sağlar. Bu tür Villalar konusunda deneyimlere dayanarak en rahat ettiğim ve tabi ki ailemin de rahat edebildiği yer olarak sizlere www.zehragrup.com adresini ziyaret etmenizi öneriyorum. Birbirinden güzel çok fazla Villa ve otelleri olan Zehra grup çalışanlarıyla mutlaka irtibata geçmenizi tatiliniz o şekilde planlamanızı öneriyorum.

Türkçe
Social Media
Favorilerim
    WhatsApp Destek!
    WHATSAPP
    ARA
    Müşteri Temsilcileri
    REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
    ₺ 0 x 7 Gece₺ 0
    • Konaklama Süresi0 Gece
    • Konaklama Tutarı-
    • Elektrik Ücreti-
    • Temizlik Ücreti-
    • Ön Ödeme₺ 0
    • Girişte Yapılacak₺ 0
    • Toplam₺ 0
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış